Julkalender 2017

Välkommen till Raymonds Julkalender 2017

Konsten att få det man önskar!

Att önska sig något är en enkel sak i sig. Men att önska sig något och sedan själv hjälpa denna önskan att manifesteras i ens liv är något helt annat. Du kanske har hört talas om ”attraktionslagen” någon gång. Den universella lag som säger att ”det man fokuserar på får man mer av”. Man attraherar det man lägger sitt fokus på – bra som dåliga saker. Detta är inget nytt men det blev lite populariserat och mer allmänt känt tack vare boken och filmen ”The Secret” som gavs ut 2006.

Denna ”julkalender” ska under 24 dagar hjälpa dig att förstå hur denna universella lag fungerar – på riktigt , vad du bör tänka på och vad du bör undvika.

Så gör dig redo att faktiskt få det du verkligen önskar dig och vill ha i ditt liv.

Välkommen till min Julkalender 2017.

Raymond Ahlgren

Livsmanus

Steg 1 – Skriv ditt ”Livsmanus”

Lista 3 saker som du önskar dig i ditt liv, som du inte redan har.

MEN – du skriver dessa önskningar som att de redan har inträffat.

Varje önskan börjar på exakt samma sätt: ”Jag är så glad och tacksam för att…”

klocka

Steg 2 – Bestäm tid

Bestäm dig för hur lång tid du ska avsätta per dag för att läsa ditt ”Livsmanus”.

Välj mellan 2 – 5 min/dag och håll dig till exakt den tid du valt (använd timer).

Du kan läsa det när som helst under dagen.

Varmt välkommen!

Vi börjar fredagen den 1 dec. och håller på fram till julafton. Under denna period kommer jag att publicera en tanke, tips, insikt per dag fram till den 24 december.

Precis som en… julkalender.

Viktigt att tänka på:

1. Använd inte ordet inte i dina önskningar. Så istället för att skriva vad du inte vill ha ska du formulera vad du vill ha.

2. Dina önskningar kan bara handla om dig och inte om andra människor.

Exempel på Livsmanus:

”Jag är så glad och tacksam för att jag håller en hög standard i mitt liv.

Jag är så glad och tacksam för att jag har ett sunt och avslappnat förhållande till pengar.

Jag är så glad och tacksam för att jag är fri från smärta.”

DENNA JULKALENDER KAN SES SOM EN FÖRBEREDELSE INFÖR VÅR GEMENSAMMA UTMANING SOM LANSERAS EFTER JUL:

ATT LÄSA LIVSMANUS TILLSAMMANS I 30 DAGAR OBRUTET!

Upplev en magisk helg!

En fantastisk WORKSHOP där du får möjlighet att lämna det gamla bakom dig och blicka framåt igen.

Helgen 13-15 april 2018

Läs mer om den här nedan.
Välkommen!

FÖRSTÅ LAGEN – FÖRSTÅ LIVET

Attraktionslagen är en s.k ”universell” lag.  Det betyder att den gäller för alla människor – vare sig man tror på den eller inte,  vare sig man är gammal, ung, man, kvinna, troende, ateist, vit, svart, gul eller prickig.

Den gäller alla – vem man än är och var man än befinner sig

Saken är den, att om man förstår denna lag så förstår man hur livet är uppbyggt. Utan hokus pokus, bara ren  logik. Så jag hoppas att du ägnar lite tid varje dag åt att fundera kring denna fantastiska lag nu när du ändå ägnar tid åt att läsa denna julkalender och ditt Livsmanus.

För jag kan verkligen lova dig min vän – att om du förstår denna lag, vad den går ut på och hur den fungerar så kommer du att förstå livet och hur din vardag är uppbyggd.

Och förstår du det, ja, då kan du styra det också.

I grunden säger ju Attraktionslagen kortfattat att ”det vi fokuserar på – attraherar vi, drar vi till oss”, så långt tror jag de flesta är med. Och tar vi det ett steg lite längre så kan vi säga att ”det vi tror på – attraherar vi”. Vad som menas med det är att om vi tror på något så fokuserar vi ju på det. Och fokuserar vi på det…

Och att detta gäller både bra som dåliga saker tror jag också att ni alla också förstått. Fokuserar du på förkylning så kommer du, garanterat, att snart åka på en förkylning.

Så om vi tror att vi inte förtjänar ett bra, friskt, rikt och roligt liv, ja då kommer vi att få ett kämpigt, tråkigt liv fyllt av sjukdom och tragedi. Och saken är att vi behöver inte ens tro på detta på ett medvetet plan – undermedvetet funkar minst lika bra. Så idag skulle jag vilja be dig att se hur djupt du kan gå in i dig själv och se vilka mentala modeller du bär på. Vad har omvärlden tutat i dig när du var barn?

För tro mig – dessa mentala modeller styr din vardag idag.

Ha en fin dag så hörs vi imorgon!

Vad tänker och känner jag – egentligen?

Du kan kämpa och slita så mycket du vill för att få det ena eller det andra i ditt liv.

Men om du bär på en undermedveten övertygelse om att du inte förtjänar det – då kommer du inte att få det tyvärr.

Det är en av Attraktionslagens grundregler.

Så stanna upp ibland och känn efter ordentligt så att du vet vad du bär på för övertygelser.

Upplev en magisk helg!

En fantastisk WORKSHOP där du får möjlighet att lämna det gamla bakom dig och blicka framåt igen.

Helgen 13-15 april 2018

HEDRA DIN ÖNSKAN  – GE DEN EN MINUT

Vare sig du avsatt 2 eller 5 min till att läsa ditt Livsmanus varje dag så är det gott om tid. Ibland kanske för gott om tid.  Det kanske är såpass gott om tid att dina tankar hinner börja vandra.

Och allt som oftast befinner du dig på ett helt annat ställe än du borde.

Och när omständigheterna inte synkar med det vi vill har vi en tendens att ändra på det vi vill.

GÖR INTE DET! Vik dig inte för omständigheterna här.

Det är nämligen vanligt har jag märkt – att man börjar fibbla med tiden, dela upp den mellan flera önskningar och hitta på alla möjliga nödlösningar för att få det att funka.

Gör inte det – håll dig till det du sagt att du ska göra och  det att funka!

Frambringa din inre disciplin, för den finns där, du har den. Tvinga motståndet ned på knä och visa vem som bestämmer!

Ta tillbaka kommandot över ditt liv och visa för dig själv att du inte behöver hitta alternativa sätt att göra det på utan att du visst klarar det du lovat dig själv.

Rent praktiskt betyder det att du håller kvar vid din ursprungsplan. Har du avsatt 3 min till ditt Livsmanus med 3 önskningar så är det det som gäller. Även om dina tankar ibland flyter iväg i ett odefinierbart ”tjatter”.

Se bara till att inte tjattra bort tiden med en massa ”vilda” tankar (”Hmm… Undrar om jag ska tvätta idag?!”) utan släpp dessa avvikande tankar (tjatter) som om de vore en liten fjäder och bara återgå till din önskan – varken mer eller mindre!

Ta tillbaka kontrollen i ditt liv och hedra dina egna önskningar! För om du inte kan avsätta ett par minuter om dagen till det du önskar – förtjänar du verkligen det då? Vad tycker du?

Vi hörs igen imorgon.

När tanken far iväg…

Att behålla en ”neutral” tanke under en längre tid är grymt svårt. Det är ju det som t ex meditation går ut på (att ha en ”icke-tanke”) men som lätt blir att man far iväg och börjar tänka på tvätten, jobbet, partnern, etc.

Tricket är då att inte börja slå på sig själv för att man far iväg utan att bara acceptera det och gå tillbaka.

När du far iväg i tanken – släpp den då varsamt som en fjäder och kom tillbaka till Livsmanuset, meditationen eller vad du nu höll på med.

Lycka till!

OM DET INTE KÄNNS – ÄR DET INTE RÄTT

Om du inte känner något alls när du läser ditt Livsmanus, inte minsta längtan, minsta ”vibration” utan det bara är en ”flat” icke-energi – så bör du kika på formuleringen.

Som jag nämnde i en tidigare lucka så kan vi ibland få för oss att vi vill ha något när det i själva verket bara är våra egon som spökar.

Men ibland kan det saknas all form av ”vibration” eller känsla trots att ens önskan faktiskt är sann och riktig. Då kan det vara läge att se om det är själva formuleringen som knasar och inte själva önskan.

Låt mig ge dig ett exempel:

För många år sedan, när jag precis precis hade slutat dricka så hade jag en tendens att låta min inneboende ilska ”kidnappa” mig. Jag tände till på ett sätt som var rätt obehagligt. Tina säger att min blick blev svart.

Vid den tiden läste jag på mitt första Livsmanus och en av önskningarna var; ”Jag är så glad och tacksam för att jag har en fantastisk relation med mina barn.”  Det var ju en bra och sund önskan. En önskan som omöjligt kunde komma från mitt ego.

Men – icke desto mindre så fanns där ingen som helst energisk vibration när jag läste. Noll, nada. Bara en flat icke-känsla. Och jag förstod ingenting. Hur kunde den önskan inte synka med mitt ”universum”?

Efter ett par veckors funderande och klurande formulerade jag om meningen till; ”Jag är så glad och tacksam för att mina barn känner sig trygga i min närvaro.

Och tjong, pang! Massor med energi, massor med vibration- varje gång jag läste den raden!

Så vad hände? Vad var den stora skillnaden?

Jo, för det första så hade jag och barnen de facto redan en grym relation. På alla sätt och vis förutom de få gånger (för det var sällan) som jag blev svart i synen. Men de få gångerna räckte för att skapa en otrygg känsla (något som är typiskt för barn till missbrukare (som alkoholister) då föräldern kan explodera från ingenstans).

Så ”problemet” låg inte i vår relation som sådan – den låg i att barnen inte kände sig 100% trygga med mig. Således landade den omformulerade texten mitt i prick.

För det andra – i min första formulering så var barnen inblandade så till vida att man skulle kunna tolka det som att även dom behövde ändra på något för att vi skulle få en fantastisk relation.

Men så var det ju inte. Allt låg såklart på mig. Och även om jag visste det så var formuleringen inte lika tydlig (egot vill nämligen snappa upp minsta sak som lägger ansvaret på någon annan än mig själv).

Nu fick jag klarhet i vad jag behövde jobba på för att skapa denna fantastiska relation. Instruktionerna kom och jag följde dom.

Så funkar Attraktionslagen nämligen – balans mellan vad jag önskar mig och vad jag skjuter till.

Så läs ditt Livsmanus och känn. Om det inte finns någon som helst energi – byt eller formulera om.

Ha nu en fin dag!

 Häng på min grupp!

När Julkalendern slutar den 24 dec. kommer du att vara grym på Attraktionslagen!

Efter 24 dagars träning kommer du att förstå vikten av disciplin och kontinuitet. Kunna formulera dina önskningar och känna till varje viktig del kring den berömda Law of Attraction – i teorin.

Så – för att omsätta allt detta i praktiken och implementera det i ditt liv kommer jag att bilda en specialgrupp. En supergrupp som endast består av personer som genomgått denna ”boot-camp” och som tillsammans, i 30 dagar, läser sina Livsmanus.

Så passa på och;

MISSA
GLÖM IBLAND
KLANTA TILL DET
FELFORMULERA

Gör det så mycket du vill NU för sen, för när vi väl sätter igång är det på allvar.

Då kommer ingen att missa en enda dag, formuleringarna att synkronisera med dina känslor och önskningarna – ja, dom kommer att slå in på ett sätt du inte trodde var möjligt!

SO GET READY!

Egen coach som du har råd med i din mobil!

Coachning har aldrig varit roligare, enklare eller billigare.

Under 3 veckor får du 5 min inspirerande dagliga ljudfiler direkt till din mobil.

Anmäl dig idag så kommer du med kursen som börjar måndagen den 1 januari.

Välkommen!

HA LAGOM STORT GLAPP

Glappet mellan där du är idag och dit du vill (det du önskar) har enorm betydelse för huruvida du kommer att nå ditt mål eller inte. I lucka 10 talade jag om vikten av att tro på det du önskar dig för att ha en chans att få det. Dvs – glappet mellan det du har och det du önskar får inte vara är för stort (jag har 10 spänn på banken och önskar mig tjugo triljoner tolvtretton kronor – eller däromkring).

Men – om glappet är för litet, så skapas å andra sidan inte tillräckligt stort ”sug” för att nå dit. Och finns inte ”suget” så kommer du inte att göra det tillräckligt viktigt heller.

Alltså – du behöver finna en balans mellan att önska overkligt mycket och ointressant lite. Det behöver finnas ett sug. Och det suget behöver vara tillräckligt för att du ska tycka att det är värt mödan att göra det som krävs för att komma dit.

Nu kan man ju tycka att läsa ett Livsmanus på 3 punkter i några minuter per dag kräver extremt lite ansträngning, således borde jag kunna hålla min önskan väldigt blygsam. Saken är den att liten är inte mödan att läsa Livsmanuset ett par minuter om dagen. För det kräver ett högre medvetande att implementera ett nytt moment i din vardag.

Och ett högre medvetande är en ganska stor ansträngning om man inte är van. Så underskatta inte ansträngningen Livsmanuset kräver, ha respekt för att högre medvetande är lite okänd mark för dig (för de flesta av oss) och lägg dina önskningar på en nivå som matchar denna ansträngning.

Jo, en annan viktig sak – jag tänkte att vi tillsammans skulle göra om hela Livsmanuset när denna period gått ut. Så du kan använda Julkalendern som en enda lång utbildning i hur man lägger upp och genomför ett lyckat Livsmanus – inför kommande 30-dagarsperiod. Bra va?!

Jag hoppas att du får en riktigt skön och bra dag!

Hur mycket är det?

Fråga: ”Hur mycket är egentligen tjugo triljoner tolvtretton kronor?”

Svar: ”Exakt så här mycket!”

LAGA HÅLEN I BOTTEN PÅ HINKEN FÖRST

I gårdagens lucka frågade jag varför så många människor använder den begränsade tid och kraft som man trots allt har till att tillfredsställa andras behov?

När blev alla andra viktigare än du själv? Skulle du verkligen göra likadant om ingen såg på? Om ingen fick reda på det?

En av människans starkaste drivkrafter är att få tillhöra. Att få tillhöra en grupp, en flock, en gemenskap. Att få vara del av ett sammanhang och något större än jag själv. Och vi tillhör genom att bidra till gruppen – på ett eller annat sätt. Och det är här jag tror att vi fått det hela om bakfoten.

Att bidra, ur ett evolutionsperspektiv, kan aldrig handla om ytliga saker som vi människor själva (eller våra egon) hittat på. Som t ex pengar, framgång, makt och prylar (fina bilar, kläder, etc). Att bidra handlar om djupare saker med substans, saker som har ett reellt värde för gruppen, oavsett tidsålder eller geografisk placering.

Jag talar om egenskaper som empati, ledaregenskap, uppfinningsrikedom, humor, mod, konstnärlighet, omvårdande, etc. Saker som på ett eller annat sätt hjälper gruppen att inte bara överleva utan att också utvecklas och röra sig framåt och må bra. Egenskaper som både du och jag med all säkerhet har men som vi fått för oss inte har något riktigt värde – när det är precis vad det har.

I det moderna samhället (ett ”sovande” samhälle där egot styr) har ytliga saker som pengar, makt, position och prylar kommit att framstå som reella värdebärare. Vi har givit saker som diamanter (pressat kol) och tulpaner (läs Holland 1630-talet) ett värde samtidigt som kommit att förlöjliga och förminska empati och kärlek. I detta samhälle får vi (som inte har makt, pengar… eller tulpaner) för oss att det vi har att komma med inte har något värde.

Och av den anledningen börjar vi tillfredsställa alla andras önskningar och behov – för vi tror och hoppas att det åtminstone ska ge oss en plats i gänget, en roll i gruppen.

Ja, jag vet – vi vill gärna säga att vi inte alls gör det av den anledningen utan att vi gör det utifrån kärlek. Att vi svämmar över av kärlek till ”vår nästa” och därför inte hjälpa att vi lägger all vår tid på andra än på oss själva.

Jag förstår att vi gärna vill tuta i oss själva att det förhåller sig på det sättet . Det känns bättre (och låter betydligt mer upplyst och andligt). Men tyvärr förhåller det sig inte riktigt på det sättet. Och hur kan jag vara så säker på det? Enkelt – för att en hink ska kunna svämma över krävs att den är hel (en hink med hål i botten kan aldrig fyllas). Och för att ha en hel hink krävs att du först ger dig själv den tid, omsorg och kärlek du förtjänar. Det betyder att du först inser att du de facto förtjänar det. Och sen att du behandlar dig själv med den respekt det kräver.

Det innefattar allt från de tankar du har om dig själv till den tid och fokus du lägger på att må bra. Då först skulle din hink svämma över och spilla ut på alla omkring dig. Då först vore all den tid, kraft och ansträngning du lägger på allt och alla omkring dig ärlig och sann.

Och det kanske du gör – vem är jag att säga att du inte gör det? Men om du nu inte gör det, så kan du vara säker på att ovanstående gäller dig. Och då kanske du borde prioritera om lite och börja sätta dig själv i främsta rummet.

Så när du läser ditt Livsmanus idag – snälla, känn in hur sant det är att du faktiskt är värd det. Hur sant det är att du faktiskt förtjänar det. Då först kan hinken bli hel och svämma över. För världen behöver en hel du, inte en halv. Så om du inte förmår vara snäll mot dig själv för din egen skull – gör det för oss. Det är ju som bekant enklare 🙂

Ha nu en fin dag och lyssna gärna på den guidade meditationen som jag gjort till dig här till höger.

Hej så länge!

Samtal med barnet

GÖR DET VIKTIGT ATT FÅ DET

Efter snart 12 år som coach har jag upptäckt en märklig sak när det gäller oss och våra önskningar. Och det är, att trots att det handlar om våra egna önskningar och om bra saker vi vill ha in i våra liv och trots att det knappt kräver någon som helst ansträngning, är gratis och går snabbt – så är det förvånansvärt få som läser sitt Livsmanus obrutet i 30 dagar.

Hur kommer det sig då? kan man ju undra. När det är så enkelt, gratis och snabbt.

Det finns såklart flera olika svar till denna fråga men jag skulle nog vilja påstå att den vanligaste orsaken är helt enkelt att – vi gör det inte viktigt nog. För om det är något jag lärt mig under mitt dryga decennium inom ledarskap och personlig utveckling så är det följande;

Vi gör gärna andra människors behov viktiga – men vi fullkomligt suger när det kommer till våra egna önskemål och behov (det är så vanligt att du troligen sitter och nickar för dig själv när du läser detta 🙂

Så – hur hänger det ihop då? Hur kommer det sig att vi gör alla andra så viktiga men struntar i oss själva? Är det jante? Är vi rädda för att framstå som egoistiska om vi tänker på oss själva? Tror vi innerst inne (kanske undermedvetet) att vi inte förtjänar det?

Till viss del skulle jag tro det – men jag tror faktiskt inte att det är huvudanledningen. Jag tror att det handlar om ett djupare motstånd. I morgondagens lucka ska jag berätta om detta – men till dess – gör det viktigt att läsa ditt Livsmanus. Gör dig själv viktig, för det är du!

Läs ditt Livsmanus idag, med känsla och längtan så hörs vi igen imorgon.

Ha en grym dag!

Egen coach som du har råd med i din mobil!

Coachning har aldrig varit roligare, enklare eller billigare.

Under 3 veckor får du dagliga ljudfiler direkt till din mobil. 5 min inspirerande berättelser kring olika teman;

 • Kärlek
 • Harmoni
 • Ekonomi
 • mm. mm

Anmäl dig idag så kommer du med kursen som börjar måndagen den 1 januari.

Välkommen!

LUST ELLER RÄDSLA?

Alla val vi gör, oavsett vad det gäller är – i grunden – alltid baserade på en av två saker – Lust eller Rädsla. Antingen har vi Lust (läs längtan) efter något eller så upplever vi en underliggande Rädsla för vad som ska hända om vi inte får det vi önskar oss. Denna rädsla är ofta underliggande och för det mesta helt omedveten.

Det kan vara rädsla för att inte få bekräftelse, inte känna sig värdig, bli ensam, förlöjligad eller förminskad. Det kan vara tusentals olika saker – men gemensamt för dom är att dom alla frammanar en (ibland subtil) känsla av brist; ”Om jag inte får (det eller det), då är det verkligen inte bra…

Det betyder alltså att där jag är idag, dvs min nuvarande situation, är i sig – som den är – inte bra. Alltså råder det brist på något.

Om detta är fallet med en önskan så uppstår, vad jag kallar för en ”friktion” i din önskan. Den liksom ”skaver” mot verkligheten, mot ditt s.k ”universum”. Och det gör att det hela går väldigt mycket långsammare eller t om kanske inte fungerar alls.

Därför är det viktigt att verkligen känna in önskningarna i ditt Livsmanus. Känner du längtan eller känner du kanske ingenting? Eller känner du t om en smärre panik vid tanken på att det inte skulle slå in? Om det senare är sant så kan du vara säker på att din önskan är baserad på rädsla.

Mitt tips till dig då är – byt ut din önskan till att önska dig att istället blir fri från denna rädsla. Istället för att t ex önska dig mer pengar – önska dig en inre förändring i dig själv beträffande din relation till pengar. ”Jag är så glad och tacksam för att jag har ett fullkomligt avslappnat förhållande till pengar!” – t ex.

Alltså – baseras dina önskningar på Lust eller Rädsla? Viktig skillnad, si Juan!

Ha en fin måndag så ses vi imorgon igen.

Exempel på Lust eller Rädsla

DU BEHÖVER TRO PÅ DET FÖR ATT FÅ DET

En önskan som du inte tror på har lite svårt att slå in. Och slår den trots allt in – kanske du inte ens märker det.

Vad jag menar med att tro på den avser både praktiskt och känslomässigt.

Låt oss säga att du önskar dig mer pengar i ditt liv (pengar och rikedom kommer att behandlas separat i ett avsnitt senare i kalendern).

Men summan du önskar dig innehåller liiite för många nollor för att du själv ska tro på det. ”Jag är så glad och tacksam för att jag har hundra triljoner tusen åtta kronor!

Det är en summa som du rent intellektuellt varken tror på att du någonsin kommer att tjäna, eller ens vet hur många nollor det innehåller.

Eller att du önskar dig ett känslomässigt tillstånd som du själv inte tror är möjlig för just dig. ”Jag är så glad och tacksam för att jag är fullkomligt lycklig!

Men ordet lycklig klingar kanske overkligt i dina öron. ”Lyckliga kan andra få vara, men inte jag…” Om så är fallet så bör du skriva önskningar som du de facto själv tror på. Börja med en miljon-åtta kronor istället för sriljoner.

Börja med nöjd eller tillfreds istället för lycklig. Håll dig med andra ord när sådant som du faktiskt tror skulle kunna gälla även dig.

Önska dig sådant du tror på – och när du väl uppnått det kan du ta i lite mer. För tror vi inte på det kommer vi inte att agera på det. Och agerar vi inte på det… ja, då händer inte så mycket.

Finjustera gärna ditt Livsmanus så att varje önskan i det landar i dig och sprider en stark känsla av längtan. För längtan är som bekant en stark drivkraft!

Ha en riktigt skön söndag så ses vi här igen imorgon.

Egen coach som du har råd med i din mobil!

Coachning har aldrig varit roligare, enklare eller billigare.

Under 3 veckor får du dagliga ljudfiler direkt till din mobil. 5 min inspirerande berättelser kring olika teman;

 • Kärlek
 • Harmoni
 • Ekonomi
 • mm. mm

Anmäl dig idag så kommer du med kursen som börjar måndagen den 1 januari.

Välkommen!

REPETITION – AFFIRMATION – REFLEKTION

När du läser ditt Livsmanus så repeterar du samma önskningar om och om igen för dig själv. En daglig påminnelse om vad du önskar och vill.

Men det blir också en reflektion över om du de facto lever och agerar i enlighet med dina önskningar. Vad jag menar med det är att du kan reflektera över de saker du gjort, sagt och tänkt det senaste dygnet (sedan du senast läste Livsmanuset) och se ifall det legat i linje med dom saker som står i Livsmanuset.

Om du t ex har ”Jag är så glad och tacksam att jag har en underbart fin relation med mina barn!” som en önskan så kanske du upptäcker att du föregående dygn, under en lunch med barnen satt och pillade med din mobil.

Alltså, ett perfekt tillfälle att reflektera över hur du då gjorde tvärtemot din egen önskan. För hur kan jag ha en underbar relation med mina barn om jag inte klarar att vara närvarande under en lunch med dom?

Det viktiga här är att du kan se dina missar på ett neutralt sätt, utan att döma dig själv. För det är bara då som vi kan ta kritiken på ett konstruktivt sätt och använda den tiull att justera vårt beteende och göra annorlunda nästa gång.

På samma sätt fungerar Livsmanuset som en påminnelse när du är mitt upp i en situation. Dvs – när du plockar fram mobilen och börjar kolla dina ”likes” på Facebook mitt under lunchen med barnen kanske du blir påmind om det tack vara ditt Livsmanus. Och då kan du direkt justera ditt beteende och stoppa undan mobilen och återgå till barnen och lunchen med dom. Att korrigera ditt beteende är att affirmera det du önskar – rent praktiskt och handfast.

Så, ditt Livsmanus fungera på flera olika plan i ditt liv och i dina önskningar. Dels för att synkronisera ditt ”universum” och dels för att justera ditt faktiska beteende. Bra va?!

Ha nu en fantastisk lördag och ha kul med ditt Livsmanus!

Vi hörs igen imorgon.

”Mina barn är det viktigaste i mitt liv…”

(…men lite ”likes” har väl aldrig skadat någon.)

Din önskan skapar ringar som färdas…

…betydligt längre och berör betydligt fler än du kanske tror.

Ju starkare och tydligare längtan – desto längre färdas dina ringar!

RINGAR PÅ VATTNET

Tänk dig att du släpper ner en sten i en stilla damm. När stenen bryter vattenytan uppstår ett plums som i sin tur skapar ringar som sprider sig ut från dess centrum.

På exakt samma sätt sker när du önskar dig något – helt undermedvetet. Din önskan orsakar plumset och därefter färdas denna vidare ut i ditt ”universum”. Precis som med tröjan i gårdagens lucka kommer du, utan att ens tänka på det, att börja agera i linje med din önskan. Det kan vara de minsta saker som du gör eller säger.

En person du känner ytligt kanske du hade passerat obemärkt på stan igår, men idag lägger du märke till honom/henne. Och denna person har en koppling till en annan person som i sin tur kan hjälpa dig med en sak som behövs för att din önskan ska bli verklighet. Men det har du inte den blekaste aning om.

Så du lägger märke till denna person, du hajjar till, stannar upp och vinkar till personen. Ni stannar som hastigast upp i lunchrushen och småpratar. I vanliga fall skulle du kanske ha nämnt något om dina barn men nu, utan att ens vara medveten om det nämner du något kring ett pågående projekt. Personen i fråga nämner då sin vän som råkar hålla på med just liknande saker och lovar att mejla dig dennes kontaktuppgifter.

Och så fortsätter det. Ingen magi, inga änglar och kristaller utan en logisk kedja av händelser som på ytan inte verkar vara speciellt annorlunda men som sakteligen för dig i rätt riktning.

Och varje dag som du läser ditt Livsmanus förstärker du din önskan och gör så att ”plumset” blir starkare och tydligare. För ju starkare och tydligare ”plums” – desto fler ringar som färdas längre.

Ganska logiskt, inte sant?!

Så läs ditt Livsmanus, gör det viktigt att läsa det och känn verkligen in varje önskan så tydligt och starkt du kan. Din längtan är den motor som kommer att föra dig dit du vill!

Ha en fantastisk dag!

Intresserad av att bli coachad online?

Coachning har aldrig varit roligare, enklare eller billigare.

Under 3 veckor får du dagliga ljudfiler direkt till din mobil. 5 min inspirerande berättelser kring olika teman;

 • Pengar
 • Balans & harmoni
 • Ett rensat hem
 • mm. mm

Anmäl dig redan idag så kan du komma med nästa omgång som börjar måndagen den 1 januari.

Välkommen!

HUR FUNKAR ATTRAKTIONSLAGEN EGENTLIGEN?

Attraktionslagen (Law of Attraction) säger att ”det vi fokuserar på attraherar vi” – dvs det vi tänker på får vi mer av. Och det gäller såväl bra som dåliga saker. Attraktionslagen kan inte förklaras med ett par meningar men jag ska göra så gott jag kan – så att du vet vad som sker när du läser ditt Livsmanus.

För det första – låt oss säga att du köpt en ny tröja. En blå tröja med ett speciellt mönster. Plötsligt när du är ute på stan ser du fler personer som har denna tröja. Du upplever detta som lite märkligt, för härom dagen, innan du köpte din tröja var det ingen som hade en sådan på sig… Så vad hände? Fick alla plötsligt för sig, samtidigt, att de ville ha just samma tröja som du? Vill dom jäklas med dig så att du inte ska få känna dig ”speciell” i en unik tröja?

Näe, mest troligt inte. Det som hände var att du plötsligt började lägga märke till denna tröja eftersom du själv köpt en. Den ligger så att säga ”top of mind” hos dig. På samma sätt blir det med en klar och tydligt uttryckt önskan (läs – Livsmanus). Din önskan hamnar på ”top of mind” och du börjar (helt omedvetet) att justera och anpassa dig, dina handlingar och dina val så att denna önskan ska slå in. En del uttrycker det som att ”ditt universum gör allt för att tillmötesgå dina önskningar”. Saken är den att ditt ”universum” är ju i grunden du.

Alltså – undermedvetet justerar du ditt liv till att ligga i linje med (synkroniserar) med det du önskar dig.

Det är första steget i hur Attraktionslagen fungerar. Imorgon går vi lite djupare in i detta. Till dess – läs ditt Livsmanus och framförallt – ha kul!

Hej så länge.

Plötsligt har alla din tröja på sig…

…eller inte.

Sagt om workshopen ”Släpp Bagaget” av tidigare deltagare:

Ta chansen och res tillbaka i tiden och gör upp med gamla oförrätter som bromsar dig i nuet. Släpp bagaget helt enkelt och upplev en äkta känsla av frihet. Raymond och Tina!! Ni är BÄST !!! Den förändring ni har gjort för mig är helt fantastisk! TACK!

Patrik

”Den inre resan är den längsta och svåraste. Hos Raymond och Tina har man de bästa reseledarna som gör det till en fantastisk upplevelse och resa!!!”

Clifford

Du kommer få en resa i dig själv du inte trodde var möjlig. Och du! Skjut inte upp det, det blir inte lättare senare det blir bara…senare! Tack Raymond och Tina.”

Beatrice

INRE OCH YTTRE VERKLIGHET
PRINSESSAN OCH DEN CHILENSKA GRODAN

Vi kan alltså ändra på vår inre verklighet eller vår yttre verklighet – tricket är att veta vilken av dom som behöver justeras. Ibland är det ”hur jag har det” och ibland är det ”hur jag tar det” som inte synkroniserar med verkligheten.

I mitt fall när det gäller pengar – så gjorde alla tänkbara justeringar på min yttre verklighet. Jag jobbade hårdare, jag provade nya verksamhetsområden och jag provade t om att satsa på aktier. Men hur jag än gjorde så låg jag alltid på en och samma nivå. Nu ska i ärlighetens namn sägas att det var egentligen inget fel alls på denna nivå – mer än att jag inte var nöjd med den. För jag har aldrig saknat något eller behövt försaka något, verkligen inte. Men jämfört med många av mina vänner från skoltiden så fick jag aldrig det där berömda ”breaket”. När det liksom lossnar och stålarna flödar in.

Såhär gick jag omkring och kämpade i många år. Och undrade, ”Varför inte jag? Varför blir det aldrig min tur?

En dag blev den chilenska grodan kysst av en prinsessa, och prinsessan gav honom några råd;

”Ta inte i så förbaskat. Sluta läcka pengar. Sluta jämföra dig med dina vänner”. Kort och gott – ”Slappna av mannen!

Så jag gjorde det. Istället för att förändra min yttre verklighet (något som uppenbarligen inte fungerade) började jag förändra min inre verklighet – min inställning till pengar.

Jag slutade ta i. ”Om det är meningen och rätt – så är det lätt!” sa den vackra prinsessan.

Jag slutade läcka pengar. ”Du är som ett såll. Pengarna fullkomligt rinner mellan fingrarna på dig. Och det spelar ingen roll att det är småpengar som rinner. Pengarna känner att du inte har någon respekt för dom. Och då vill dom inte komma till dig.

Efter prinsessans lilla tal om pengars känslor var den chilenska grodan tvungen att rota runt i prinsessans byrålådor för att se vad hon rökte för något, men fann inget. Så han lydde och började respektera pengar, även de små mynten.

Att sluta jämföra sig med dom som han gått i skolan med var däremot lite svårare. Att jämföra hade ju alltid varit måttstocken – hur skulle man annars veta om det gick bra eller inte? Men den lilla grodan lydde och gjorde (som alltid) som den vackra prinsessan sa.

Och det fungerade. Det tog lite tid – men det gick. Medvetet och steg för steg förändrades min inställning till pengar. Jag slappnade av och jag slutade jämföra. Och något hände. Som en kran som öppnades. Och det handlar inte om huruvida det blev mer flöde eller enklare flöde (mindre motstånd och friktion) – det blev ett flöde. Och det slog mig att det finns en anledning till att valuta heter currency (ström) på engelska av en anledning.

En gång hörde jag en föreläsare säga: ”Vi är uppfostrade till att arbete handlar om En dags arbete för en dags lön. Men hur skulle det vara om du ändrade det till En dags arbete för en månads lön?

Och jag minns att jag försökte med det i ett tidigt Livsmanus jag hade för många år sedan. Men det gick liksom inte in. Jag trodde inte på det helt enkelt. Det var ju för andra (läs – mina skolkompisar) men inte för mig. Och nu när jag tänker på det, det är ju klart, att om jag själv inte ens tror på det  hur ska det då någonsin kunna bli sant?

Idag har jag en helt annan inställning till pengar, större respekt för dom och dess värde och framförallt har jag slutat jämföra. Utan att vara andlig eller så – men att vara rik har verkligen inget med siffror att göra – det är en känsla!

Ha det kul med ditt Livsmanus och känn efter vilket som egentligen behöver justeras – din yttre eller din inre verklighet.

Vi hörs igen imorgon.

PRINSESSANS OCH GRODANS WORKSHOP

Workshop13-15 apr
”Släpp Bagaget”

Missa inte en magisk helg fylld av föreläsningar, övningar och fantastisk gemenskap där du får möjlighet att släppa gammalt bagage.

13-15 april på Odenslunds kursgård strax utanför Nyköping.

Med Tina och Raymond

MER AV DET ENA – ELLER MINDRE AV DET ANDRA? SAMMA SAK MEN ÄNDÅ INTE

Ibland vill en viss, specifik önskan liksom bara inte slå in. Trots att jag kanske önskat mig just det där i flera år, i olika skeden i mitt liv så verkar det f-n aldrig bli ”min tur” att få det. Jag har själv råkat ut det och blivit minst sagt förbannad på ”universum” eller ”Livet” som inte vill ge mig det där. ”Varför ska alla andra få det men inte jag?!”

Har du känt så någon gång? Då är dagens lucka något för dig.

Låt oss säga att du önskat dig pengar. Du vet att du jobbar hårt, har bra idéer och gör det mest rätt och riktigt – men ändå, ändå verkar det inte lossna för dig. Du svälter visserligen inte, men det blir heller inte något riktigt ekonomiskt flyt. Next level shit liksom. Däremot verkar var och varannan tomte omkring dig snubbla på förmögenheter till höger och vänster. Är det inte IT-miljarder så är det Triss-miljoner. Själv ligger du och pumpar mellanmjölk, som du alltid gjort…

Då min vän, då kan det vara så att du inte behöver mer pengar utan mindre av något annat – först.

Du har ju en inre och en yttre verklighet. Din yttre verklighet är det faktiska, praktiska som pågår omkring dig (verkligheten kallad). Din inre verklighet är dina tankar och känslor. Och ibland synkar inte dessa två – du tycker och känner på ett visst sätt men verkligheten är en helt annan.

I det här fallet, med pengar, så kan det vara så att du inte alls behöver mer pengar in i ditt liv. Inte just nu. Inte förrän du förändrat ditt förhållningssätt till pengar. Det var exakt vad som hände mig. Jag har efter så många år med personlig utveckling lärt mig att ha respekt för verkligheten och det jag kallar för ”universum” eller ”Livet”. Vad det än är så är det bra mycket intelligentare än jag och jag litar på att ”Livet” vill mig väl. Så jag lyssnar. Och det jag hör är att jag behöver förändra min inställning till pengar först – innan jag kan få känna på ”next level shit”.

Så jag ändrade min önskan i mitt Livsmanus från ”Jag är så glad och tacksam för att det lossnat ekonomiskt.” till ”Jag är så glad och tacksam för att jag har en avslappnad inställning till pengar.”

Alltså – att det lossnar ekonomiskt är ju min yttre verklighet. Min inställning till pengar är min inre verklighet. Så jag bytte önskan och började om från början att läsa Livsmanuset.

Hur det gick? Det tar vi imorgon.

Kika på dina önskningar och se om du behöver justera något.

Ha en grym dag!

STEKARE

(enl ordlistan…)

Stekare – ste`are subst. ~n äv. stekarn, plur. ~, best. plur. stekarna ORDLED: stek-ar-en

även kallad ”glidare” el. ”snaskefar – från eng. sugar daddy” manlig person som ser sig själv som väldigt framgångsrik och gärna vill visa det. Vanligt uttryck från stekaren ”Ja, dé går bra nu!

VARIFRÅN KOMMER DIN ÖNSKAN?

Låt oss för enkelhetens skull säga att en människa består av två huvudsakliga delar – Hjärnan (huvudet, sinnet, intellektet) och Hjärtat (magkänslan, själen, intuitionen). i Huvudet, i våra sinnen, finns en del av oss som är livsnödvändig men som samtidigt, om vi inte håller det hårt i kopplet, kan svälla upp, ta över och ställa till det för oss – just det EGOT.

När vi önskar oss saker i livet är det därför extremt viktigt att veta varifrån vår önskan kommer – från Hjärtat eller Hjärnan. Är det en sann och riktig önskan eller är det bara något Egot fått för sig att jag ska ha (måste ha)?

Men hur vet man om det är Egot eller Själen som önskar sig något då? Det är en bra fråga. Och även om jag nu kommer att förklara så gott jag kan, så är det ändå svårt att veta exakt. Varför? Jo, för att vi är så vana att lyssna till och lyda under våra egon. Och samtidigt trycka tillbaka den där lilla, sanna rösten inom oss som vill att vi ska ta det lite lugnt och inte alltid försöka imponera på omvärlden. Vi är helt enkelt inte vana att lyssna till vad vi verkligen vill – utan snarare lyssna till vad andra vill (eller i alla fall det vi tror att dom vill).

Ställ dig följande frågor så kanske det blir lite enklare:

 1. Om jag bodde på en öde ö – skulle jag ändå önska mig detta?
 2. Känner jag att mitt eget värde ökar om jag får det där? Blir jag mer sedd, bekräftad och omtyckt?
 3. Kommer min önskan utifrån en känsla av brist? Dvs – känner jag att jag bara ”måste” ha det där för att känna mig ”hel”.

När du läser ditt Livsmanus från och med nu – ta lite extra tid på dig efter varje önskan och låt den landa inom dig. Känn efter hur sann den känns. ”Duger jag även om jag inte skulle få det där? Vill jag ha det där eller måste jag ha det?”

När du känner efter, vad händer inom dig då? Är din energi helt oförändrad (en flat linje) eller känner du att det händer något? Om det är en flat känsla utan energi så kan du nog utgå ifrån att din önskan kommer från Egot. Samma sak om du känner en negativ energi  – dvs du känner en oro eller olust vid tanken på att din önskan inte skulle slå in. Då kan du vara säker på att den kommer utifrån ett behov, vilket alltså kommer från Egot.

Innerst inne vet du svaret. Innerst inne vet du vad som är sant. Så om du bara ger dig lite tid att känna efter så kommer du att veta säkert.

Var noga med att göra detta – för önskningar med låg energi (flat kurva) slår oftast inte in. Och gör dom det kommer du efter ett kort lyckorus att känna dig tom igen.

Lycka till och ha kul när du gör det här!

EGOT ENL ORDLISTAN (typ eller kanske inte)

Egot – e´go subst. ~t ORDLED: eg-ot

även kallat ”Kusinen från landet”. Rösten inom dig vars högsta gyllene regel/lag är: ”Se bra ut i omvärldens ögon”.

SKILLNADEN MELLAN ATT FLY OCH ATT LÄNGTA

Låt oss kalla där du befinner dig idag för A och dit du vill för B. Ditt A är alltså så som du mår, hur du har det och hur du känner just nu. Ditt B är det du längtar efter.

Förvånansvärt få verkar ha en klar bild av vad dom vill ha i sina liv. Samtidigt som de flesta vet klart och tydligt vad de inte vill ha. Och detta min vän är som jag ser det ett grundläggande problem till att du inte får det du önskar, att du inte kommer dit du vill i livet.

Attraktionslagen lyder ”Det du fokuserar på får du mer av!” det känner du kanske till. Om du  nu  tydligt vet vad du inte vill ha så finns ju också en väldigt stor chans att du, helt omedvetet, fokuserar på det du inte vill ha. Och Attraktionslagen säger ju att du får det du fokuserar på, inte sant? Alltså får du mer av det du inte vill ha. För Attraktionslagen gör ju liksom ingen skillnad på bra eller dåligt. Den har ingen åsikt.

Låt oss säga att du önskar gå ned i vikt. Chansen är då (enligt min erfarenhet som coach) att du fokuserar på din övervikt. Kanske till den punkt att du är besatt av din övervikt. Och fokuserar du på övervikt så får du mer… just det – övervikt! Hänger du med i resonemanget?

Det är det jag menar med att du inte ska fly från ditt A, från där du är – du ska längta efter det du vill ha, dit du vill! Det är så du kommer dit och det är så du kan njuta av det.

Men kan man inte vara besatt av sin övervikt och trots det lyckas gå ned i vikt då? Jo, absolut, visst kan man det! Men – och detta är ett viktigt men, hur mycket du än kommer fram till ditt B så kommer du aldrig att vara nöjd. För du har liksom släpat med dig ditt A hela vägen dit. Du kommer alltså att ha gått ned i vikt, kanske massor t om, men du kommer ändå inte att vara nöjd. Du kommer aldrig att vara nöjd. Du kommer att fortsätta gå ned, fortsätta vara besatt av din vikt. Kanske så till den grad att du drabbas av t ex Anorexia eller liknande.

Så tricket är att först bli OK med ditt A, vara nöjd med där du är och förstå att du är grym redan som du är. Sen fokuserar du på ditt B genom att längta efter det! För man kan längta någonstans utan att hata där man är. Jag längtar till Bali i vinter dit jag ska med barnen och Tina – samtidigt som jag älskar där jag befinner mig just nu. Är du med på hur jag menar?

Ha en grym dag så hörs vi igen imorgon!

P.S. Missa inte presenten här till höger 😉

VARSÅGOD
EN TIDIG JULKLAPP

39396532_ml

Jag skulle vilja bjuda dig på mitt Inspirationspaket.

24-dagar med ljudfiler som du får direkt till din mobil.

Erbjudandet kommer endast att gälla fram till imorgon måndag så du behöver anmäla dig idag söndag (fram till kl. 21.00)

Vad jag skulle vilja be dig om är att du i gengäld skänker en slant till valfri organisation. Det behöver inte vara mycket, bara du ger något.

Läs mer om 24-dagarspaketet här

OBS! Detta erbjudande gäller endast idag söndag OBS!

KÄNN LÄNGTAN

Under kalenderns gång kommer du säkert att komma på saker som du skulle vilja ändra på i ditt ”Livsmanus” – och det är givetvis helt OK.

Om du gör en större ändring (kanske byter ut en av dina önskningar helt och hållet) så behöver du tänka på att en önskan behöver i alla fall 20-30 dagar på sig för att börja manifesteras i våra liv. Bara så att du tänker på det. Men  – sen ska man inte heller se sitt ”Livsmanus” som en ”önskelista” som ska slå in inom ett visst antal dagar heller. Det motarbetar hela principen kring attraktionslagen (mer om det senare i kalendern). Se det som en spännande resa snarare än ett slutgiltigt mål.

Själv läser jag, fortfarande, ”Livsmanus” varje dag. Och allt som oftast glömmer jag faktiskt helt och hållet bort själva önskan och är mer fokuserad, och intresserad av min väg dit – dvs själva resan.

Att känna längtan efter något är en drivkraft i sig. Längtan är den vind som kommer att fylla dina segel. Och det är långtifrån självklart att vi alltid känner längtan när vi strävar efter något. Vi kan lika gärna fly från vår nuvarande situation som längta efter vårt slutmål. Och det min vän, är en ocean av skillnad!

Idag – Lucka 2: känn efter – Flykt eller Längtan?

Ställ dig frågan ”Längtar jag efter att komma till min destination (mitt B) eller är jag desperat att komma ifrån (fly) från min nuvarande situation (mitt A)? Svaret är inte alltid helt givet eller självklart. Idag vill jag att du går igenom ditt Livsmanus och ställer dig den frågan efter varje önskan – Längtar jag efter mitt B eller flyr jag från mitt A?

Imorgon ska vi kika vidare på skillnaden mellan att fly och att längta samt hur olika de påverkar vår resa mot våra drömmar och mål.

Men idag alltså – kika på ditt Livsmanus och se vad du känner – längtan efter ditt B eller panik över där du är, ditt A?

Ha en fin dag så ses vi imorgon!

GÖR DET VIKTIGT ATT LYCKAS

Det kan låta så självklart men jag lovar – 90% av dem som jag sett misslyckas med uppnå sina drömma under mina 12 år som coach har berott på att de inte gjorde det tillräckligt viktigt. Min första lärare inom ledarskap och personlig utveckling, Louis Cordoba, sa ”Everybody wants to want to!” – vilket fritt översatt och tolkat betyder ”Alla vill men få är beredda att göra vad som krävs!”.

Så – det första steget i denna julkalender är att bestämma dig. Och med det menar jag verkligen bestämma dig för att göra jobbet. Om du nu frågar dig ”Men vad betyder det? Hur mycket jobb? Hur mycket tid tar det?” då har du redan där missat poängen. För är man beredd att göra det som krävs för att bli lycklig och uppnå sina drömmar är sådana saker som tid och ansträngning bara detaljer.

Så idag – Lucka 1: bestäm dig för att göra det tillräckligt viktigt.

Gör det viktigt att läsa och följa instruktionerna, att avsätta den tid som behövs och att våga prioritera dig själv och ditt eget mående för en gångs skull.

Sätt dig gärna ned, blunda och känn in hur sant det är att du är viktig och att detta är viktigt. Lova dig här och nu att du ska fullfölja denna kalender och prioritera dig själv varje dag fram till jul!

Och så givetvis – läs ditt ”Livsmanus”!

Ha en grymt fin dag så vi hörs igen imorgon.