Ditt bästa stöd i vardagen – din buddy

Under kommande månad kommer ni alla att ha en ”buddy”. Det är en annan person i gruppen som ni kommer att ha dagligkontakt med. Ni ringer varandra varje dag (på tid) och berättar kortfattat hur det gått med uppgifterna.

Samtalen kan vara så korta som 15-20 sekunder om man bara rapporterar. Vill man tala längre är det givetvis OK förutsatt att båda är överens om det.

Börja samtalen med att rapportera om era agreement och uppgifter. Rakt och enkelt!

Det kan vara lämpligt att turas om att ringa varannan dag eller en vecka vardera. Det bestämmer ni själva.

Vid förhinder

Om du någon dag behöver byta tid av en eller annan anledning är det viktigt att du håller en hög standard och meddelar din buddy detta i god tid innan.

Ditt EGO kommer att vilja sabotera denna övning för dig. Det kommer att försöka intala dig att allt annat är viktigare än att du hedrar ditt ord till dig själv och till din buddy – gå inte på det!

För om du gör det tillräckligt viktigt kan du faktiskt se till att anpassa din vardag så att du i princip alltid kan hålla den tid du bestämt med din buddy (själv hade jag samma buddy och samma i nästan 9 år – så jag vet att det går).

Alltså – det går att byta tid för avrapportering om du håller en hög standard och meddelar din buddy detta i god tid innan. Men gör det inte till någon vana att hålla på och byta tid.

För frågan är – vem bestämmer över din tid i ditt liv? Du eller omständigheterna?

Vänligen notera att:

Din buddy troligen inte gör samma kurs som du – och det är meningen.

Rapportering till din buddy

Rapporteringen skall låta som följer;
Jag har gjort mitt agreement som är… (t ex meditation 10 min.)

Det är allt – rakt och enkelt. Lika rakt och lika enkelt rapporterar man om man inte gjort sin uppgift. Inga ursäkter – inga krusiduller. Våga missa och våga stå för det. Ingen dömer dig! Detta blir en ny upplevelse för många av er kan jag lova.

Sedan rapporterar den andra. Efter rapportering är det fritt att tala om vad man vill.

Din uppgift som buddy

Som ”buddy” är din uppgift att vara en vän som lyssnar och stöttar utan att döma! Alltså – inte att komma med goda råd eller vara psykolog på något sätt. Det är en lika viktig del i övningen att lära sig konsten att lyssna utan att döma som att våga erkänna en miss utan att komma med en massa ursäkter.

Buddysamtal – tips!

Den till vänster i listan börjar ringa (OBS! Detta gäller endast de som gör onlinekurser där buddylistor mejlas ut under den första helgen i kursen). Buddysamtalen börjar då måndag v2 i kursen. Kontakta varandra i god tid innan och kom överens om tid för samtal. OBS! Ring på tid!

Ring gärna växelvis varannan dag eller vecka.

Gratulerar till ett bra val!

Grattis till ett bra val – din buddy kommer att vara ditt största stöd under denna kurs. Och du – fortsätt gärna att vara buddies även efter kursens slut!