UA-33874152-1 10155337113945878Livsresan – Steg 2 – SANNING | HEDER | DISCIPLIN

Välkommen till Steg 2

GRATULERAR TILL ATT HA FULLFÖLJT STEG 1

Här nedan finner du lite förklaringar och riktlinjer för detta nästa steg i Livsresan.

Ansvarig för Steg 2 är min fantastiska assistent Jacob Leijegård. Jacob har varit min elev under ett par års tid och genomgått en intensiv träning inom personlig utveckling med många utmaningar och insikter.

Född och uppvuxen på Gotland flyttade han till Stockholm som 20-åring och fann sig snabbt tillrätta. Har tävlat på elitnivå inom thaiboxning i flera år och är en nyfiken och ödmjuk person. Han kommer som sagt att ansvara för denna nivå med mig som hjälp och stöttning i bakgrunden.

Återigen varmt välkommen till Livsresan Steg 2!

Läs info. noga

VIKTIGT ATT LÄSA FÖR ATT KUNNA GÖRA

Jag ber dig att verkligen läsa informationen här nedan noga och verkligen ta den till dig. Om det är något som är oklart är du välkommen att ställa frågor i den gemensamma (slutna) gruppen på Facebook.

Där kommer Jacob och jag att besvara alla era frågor och funderingar. Där är du också mer än välkommen att dela dina insikter, upptäckter och annat som gruppen och du har nytta av under sin härliga resa.

För gruppgemenskapen och den dynamik en grupp kan uppbringa är fundamental och helt grundläggande för för oss alla – så var aktiv, skriv “Hej!” om inte annat, men var aktiv.

Det tjänar både du och gruppen på.

the_cat_with_goggles__artistic_portrait__by_timmeow-d8gr9qd

"Gå inte på illusionen om att du inte har tid, inte kan eller är för upptagen."

"För det är inget annat än en illusion"

Uppgifter Steg 2

TRE UPPGIFTER I DETTA STEG

I detta Steg 2 i Livsresan ska vi inte lägga till någon uppgift – däremot ska vi förfina en av uppgifterna. Och det är att din dagliga kontakt med din Buddy nu ska ske på exakt tid (pulshöjning, någon?)

Ni kommer överens om en tid som passar er båda och ni ringer varandra på den tiden – exakt på sekunden.

Uppgifterna i detta Steg är:

  1. Läs ditt Livsmanus (ändra det gärna inför detta Steg om du vill).
  2. Ring din Buddy på tid – dvs på sekunden.

Om man någon gång behöver ändra (pga möte, flygresa, etc) meddelar man senast en dag innan att man behöver ringas på en annan tid just den dagen. Men gör bara det i absoluta nödfall – för det handlar om att du ska få se att du verkligen äger din tid.

Det är inte omvärlden som äger din tid, även om vi ibland får för oss det. Och för att verkligen se hur sant detta är behöver du disciplinera dig tillräckligt för att genomföra uppgiften enligt instruktioner.

Om du känner ett starkt motstånd eller om om du hör en röst som säger “Nej, det går inte för jag har mycket viktiga saker i dag… (things to do, places to go, people to meet – busy, busy, busy – etc etc…” så säg hej till ditt Ego.

Varför?

VAFFU GÖR DOM PÅ DETTA VISET?

”Varför ska man göra precis så?”

”Varför är det så viktigt att man håller tiden exakt?”

”Varför…?”

Låt mig börja med att förklara en väldigt enkel sanning – Livsresan är ett upplevelsebaserat verktyg för att uppnå högre medvetande. Det betyder att det är svårt, för att inte säga nästintill omöjligt, att förklara exakt varför det ska göras på ett specifikt sätt – eller vad som händer när man gör det. Man behöver nämligen uppleva det.

Visst kan man förklara det teoretiska till stor del men teori är trots allt ändå bara teori. Och världen är full av människor som läst hyllmetrar med böcker om personlig utveckling men som ändå verkar stå kvar på samma ställe som alltid. Desto färre är dom som istället för att läsa sig till kunskapen praktiserar och upplever det som står i dessa böcker.

Man skulle kunna likna det vid ett gymkort – att bara köpa gymkortet ger mig inga muskler, jag behöver ta mig ned till gymmet och faktiskt lyfta vikterna för att uppnå resultat. Exakt samma sak gäller här.

Vi är ju alla olika och en del av oss behöver, för att inte säga kräver, en förklaringsmodell som man tror på och förstår för att acceptera instruktionerna och sedan kanske t om omsätta dessa i praktiken.

Men jag själv är inte en teoretisk person och vill därför inte heller lägga alltför mycket tid och energi på at förklara varje steg, varje uppgift och varje utmaning. Men eftersom jag samtidigt förstår att vi är olika ska jag ändå göra mitt bästa för att förklara så gott jag kan varför uppgiften är som den är.

Men kom ändå ihåg – du kan inte läsa dig till muskler, du behöver göra armhävningarna.

"Vad du än känner så är det en perfekt reflektion av det som håller på att ske!"

Exakt tid

VAD ÄR ”EXAKT PÅ TID”?

Exakt på tid betyder att du trycker på ringknappen på din mobil exakt på sekunden. Och följer du t ex Fröken Ur är det verkligen inte speciellt svårt att räkna ner och klicka när klockan blir “din tid”.

När du ringer din buddy för din dagliga rapportering ska du först och främst veta hur lång tid det tar för din mobil att koppla upp sig innan första signalen når fram till din buddy.

Detta tar du enkelt reda på genom att provringa (be din buddy att inte svara när du testar) några gånger. När du ringt 3-4 gånger har du fått en ganska bra uppfattning om uppkopplingstiden.

Så låt oss säga att det tar dig 5 sekunder från det att du trycker på ringknappen till dess att första signalen går fram. Nu har du det klart för dig och ditt ansvar från och med nu är att trycka på ringknappen exakt den tiden. Om uppkopplingen någon gång tar längre eller kortare tid får här ses som att det ligger utanför din kontroll och därmed också utanför ditt ansvar.

Att missa sin uppgift

NÄR BEHÖVER JAG BÖRJA OM?

Att missa en gång kan vem som helst göra (en gång ingen gång som du vet) – men om jag missar två dagar efter varandra så är det mer än en ren tillfällighet och räknas som en miss. Det betyder att jag får börja om från dag 1.

Min buddy påverkas aldrig av mina missar utan räknar sina dagar (och ev. missar) för sin egen del bara.

Låt oss säga att jag på näst sista dagen av 30-dagarsperioden skulle snubbla till, missa tiden två dagar på raken och få börja om från början. Då behöver jag komma överens med min buddy om hur vi ska göra. Vill han eller hon fortsätta eller vill den byta till en buddy som är på nästa nivå? Detta är alltså helt och hållet upp till er två att komma överens om.

Man behöver alltså inte byta buddy – men båda behöver vara väl införstådda med att bägge buddies behöver hålla samma höga standard och nivå som den som ligger på högsta Steget!

Så även om jag blir kvar på min nivå behöver jag vara beredd på att stötta min buddy och dennes utmaningar om han eller hon går vidare till nästa nivå.

OBS! Utmaningen från Steg 1 om att läsa Livsmanuset obrutet följer med till detta steg. Så även en miss i att läsa Livsmanuset gäller som grund för att börja om.

VIKTIGT! Se nu inte “missarna” och att “börja om” som något dåligt eller negativt. För det handlar inte om att prestera, det handlar om medvetenhet. Det är ju inte direkt kärnfysik det vi sysslar med (vi ska ringa på tid och läsa tre punkter). Ställ dig istället frågan “Hur kommer det sig att jag missar en så här enkel sak?” Det finns mycket lärdom i denna fråga, jag lovar.

Så om jag missar så handlar det bara om att jag inte gjort det tillräckligt viktigt att vara medveten nog för att fixa det. Så det är en del av resan att få börja om ibland.

Missa att ringa på tid 2 dagar efter varandra = börja om från början.
Missa att läsa Livsmanus en dag = börja om från början.

Stress

STRESS ÖVER ATT RINGA PÅ TID

Bara tanken på att behöva ringa på exakt tid kan få hjärtat att slå fortare och händerna att svettas på en del. ”Jag har redan tillräckligt med stress i mitt liv, jag behöver verkligen inte en sak till att stressa upp mig över!” är något jag hört många gånger under mina år som coach.

Så det absolut första du behöver ha helt klart för dig är att du gör detta för din skull. För att du vill det och för att du väljer det. Inte för att mamma, pappa, fröken eller någon annan förväntar sig det av dig. Glöm aldrig det!

För det mesta vi gör i våra liv (eller i alla fall väldigt mycket) gör vi för att vara andra till lags. För att få bekräftelse och imponera på vår omvärld. För att bli omtyckta, respekterade och uppskattade. Det vill säga – vi gör det utifrån rädsla. Rädsla för att inte räcka till eller bli omtyckta. Men detta gör du utifrån lust.

Och alla val vi gör i våra liv är alltid baserade på en av två saker – Rädsla eller Lust. Och just detta är ditt val utifrån din Lust att växa som människa.

Det är det första och viktigaste du behöver komma ihåg under hela Livsresan.

När vi gör saker av fel anledning (dvs utifrån rädsla) blir vi väldigt lätt stressade. Om du ser på ditt liv kan du antagligen ganska snabbt se att de saker som stressar dig faktiskt i grund och botten är saker du gör utifrån Rädsla.

Du överlevererar på jobbet utifrån rädsla att inte bli uppskattad, ses som kompetent eller i värsta fall kanske t om mista jobbet. Eller utifrån rädsla att hamna i konflikt.

Du vänder ut och in på dig och finns alltid till hands för din familj och dina vänner utifrån rädsla att inte bli bekräftad som fullvärdig medlem och kanske inte få tillhöra gemenskapen. Eller så är du barn till missbrukande föräldrar och fick tidigt lära dig att trippa på tå och alltid känna av hur mamma/pappa mådde för att inte få skäll eler stryk.

Eller så gör du det utifrån rädsla att hamna i konflikt.

För att jobba mycket, att vara aktiv och producera/leverera mycket bränner egentligen inte ut oss – inte så länge vi gör det utifrån Lust.

Men allt vi gör baserat på Rädsla för det ena eller det andra skapar utan undantag stress inom oss. Och förr eller senare blir våra system övermättade och vi ”går in i väggen”.

Så var snäll och minns detta genom hela Livsresan – det du gör här gör du av egen fri vilja för att du vill det och för att du väljer det. Du gör det utifrån Lust. Och därför kommer du inte att bli stressad när du väl börjat komma in i det.

"Att ringa på sekunden betyder kontroll - över din tid och ditt liv. Kontroll betyder ansvar. Och det skrämmer oss!"

Varför på sekunden?

VARFÖR EXAKT PÅ TID?

Jag skulle egentligen kunna besvara denna fråga med en motfråga – ”Varför inte?” Om du kan göra något perfekt, precis på tid varför skulle du inte vilja göra det så? Varför skulle jag inte vilja vara den bästa versionen av mig själv? Någon sa: “Det är inte mörkret inom oss vi är rädda för – det är ljuset som skrämmer oss!” Det är en tanke värd att fundera på.

Och många av mina tidigare elever som genomgått mina träningar, kurser och workshops och som upplevt de fantastiska effekterna av att kunna hålla sitt ord till sig själv, hedra sig själva och hålla en hög standard svarar ofta på denna fråga (när vänner och bekanta frågar dom) svarar helt enkelt ”För att jag kan!” Och jag vågar lova att du också, när du väl gjort detta och upplevt det också kommer att svara så.

Men detta är kanske inte det svar du vill ha just nu i detta skede. Så låt mig så enkelt och tydligt som jag kan försöka förklara varför man ringer på exakt tid i detta steg (men kom ihåg det jag sa tidigare – du behöver uppleva det för att till fullo förstå det).

Mycket av det vi gör i vår vardag gör vi för andra. Sällan tar vi oss tid att hedra oss själva. Men nu ska du faktiskt sätta dig själv i främsta rummet och det har många svårt för.

Pro

Primo

Pro

Secundo

Pro

Tertio

FÖR DET FÖRSTA

För det första så handlar det om respekt för den som väntar på ditt samtal (din buddy). Han eller hon har gjort det viktigt att lägga andra saker åt sidan och fokusera på ditt stundande samtal. Så varför ska den personen behöva sitta och vänta i 5 – 10 minuter på att du ska ringa?

FÖR DET ANDRA

För det andra så vill vi att du ska få börja upptäcka vilken otrolig potential du faktiskt besitter. Insikten om att du kanske bara lever ut 20-30% av din fulla kapacitet idag är en viktig del i att börja längta efter att få växa och se hur stor du egentligen är.

”Men jag håller redan idag tider och levererar dagligen på utsatt tid. Så jag vet ju redan att jag kan!”

OK – det förstår jag, men gör du allt detta avslappnat och naturligt eller bubblar en stress inom dig?

Att leverera på tid kan egentligen vem som helst – men att leverera på tid helt avslappnat och helt utan minsta stress är något helt annat.

Och detta är en också en viktig del i denna process – förståelsen för att om du gör rätt sak av rätt anledning så kan du både leverera och vara avslappnad samtidigt.

FÖR DET TREDJE

En tredje sak är insikten om att du bestämmer över din tid och inte tvärtom. För om du inte äger och bestämmer över din egen tid (oavsett barn, jobb, partner, hushåll, etc) – vad bestämmer du då över i ditt liv? Det enda som är helt gratis och som det finns hur mycket som helst av är ju tid. Och äger jag inte den äger jag ju inte någonting. Om jag inte kontrollerar min egen tid i mitt eget liv så kontrollerar jag egentligen ingenting.

Se allt det jag säger här med lite perspektiv är du snäll. Se dig själv, ditt liv och din vardag med lite distans, som uppifrån en balkong. Och se hur sant det är att din kontroll över ditt eget liv börjar med din kontroll över din egen tid.

Idag kanske ditt ego skriker och protesterar högt och ljudligt inom dig. ”Du vet inte hur jag har det! Jag har faktiskt småbarn, jobb, hem att ta hand om! Det är faktiskt inte så lätt att få tiden att räcka för att… osv, osv, osv”

Jag ska inte ens gå in och bemöta detta för det är lönlöst. Allt jag kan säga är att jag har själv varit där. Allt jag kan säga är att jag också hade småbarn, jobb, hem, osv, osv när jag antog denna utmaning för ca 12 år sedan. Och mitt ego skrek också högt. Men så gjorde jag det. Och hör och häpna – det gick! Och efter ett tag gick det så enkelt att det inte ens märktes att jag smet iväg och ringde min buddy – på EXAKT TID.

Så det handlar om kontroll över ditt liv och din tid. Det handlar om disciplin. Det handlar om att inse hur mycket mer du kan. Och det handlar inte minst om att rasera din övertygelse om att det är ”omöjligt”.

Allt jag ber dig om är – gör det i ett par veckor och hör av dig sen. Jag lovar att du kommer att ha växt ett par centimeter, stå mer rakryggat och du kommer att skratta åt allt motstånd du har idag och troligen kommer du också höra dig själv säga på nästa fest till dina vänner ”Varför? Jo, för att jag kan!”

Så var snäll och tryck bort egot, ignorera alla kritiska röster inom dig och bara gör det. Upplev det!

Nästa Steg - gå med här

Om du har fullföljt Steg 1 i Livsresan, har läst informationen här ovan och känner dig redo
är du nu varmt välkommen att ansöka om uppflyttning till Steg 2 i Livsresan.

road

Steg 2 i Livsresan – Livsmanus och ringa på tid

Läs ditt Livsmanus (3-5 min/dag) och ring din Buddy på tid.
Varje dag i 30 dagar.