UA-33874152-1 10155337113945878Livsresan – Steg 3 – SANNING | HEDER | DISCIPLIN

Välkommen till Steg 3

GRATULERAR TILL ATT HA FULLFÖLJT STEG 2

Här nedan finner du lite förklaringar och riktlinjer för detta nästa steg i Livsresan.

Ansvarig för Steg 3 är en av mina fantastiska assistenter Izabella “Izzi” Eriksson.

Izabella är en 26 årig tjej från Uddevalla som utbildat sig till, och arbetar som socionom.

Izzi beskriver sig själv som en “rätt avstängd tjej” och det är något de flesta av oss troligen kan skriva under på att vi själva är – avstängda. Dvs, för att skydda oss själva från smärta har vi stängt ner stora delar av vårt känslosystem.

Och som så många andra har Izzy “tuffat på” utan vidare hänsyn till vad hennes kropp eller känslor tyckte om saken.

Men så kom hon till en punkt där det fick räcka med stress, ont i kroppen och att aldrig lyssna till den egna, inre rösten (inte den där tjattrande apan inom oss som aldrig är tyst – utan den där andra rösten).

Jag tror att det finns andra sätt att leva livet och det är därför ni hittar mig här!” avslutar hon själv.

Återigen varmt välkommen till Livsresan Steg 3 och tänk framförallt på en sak – ta det lugnt och följ bara instruktionerna!

Vad är nytt för detta Steg?

HEDRA DITT ORD TILL DIG SJÄLV

”Den som kan vässa en penna i tre minuter om dagen, varje dag under ett år kan förändra världen!”

Detta var bland det första jag fick höra när jag började gå på seminarier i personlig utveckling. Jag kunde för mitt liv inte begripa vad man menade med det. Vaddå vässa en penna? I tre minuter?

Poängen, visade det sig, hade varken med pennvässande eller antal minuter att göra, utan handlade om att återupprätta förtroendet mellan mig och mig själv. Att lova mig själv något som jag till varje pris kommer att hålla – under minst ett år. Att göra det varje dag, utan undantag och därmed hedra mitt ord till mig själv.

Vi gnäller ofta om hur vi blir och har blivit svikna genom livet. Av föräldrar, skola, vänner, partners, samhället… Men det är ingenting mot hur mycket vi sviker oss själva – varje dag. Saker som vi säger att vi ska göra men aldrig gör (tillbringa mer tid med barnen, arbeta mindre, motionera oftare, titta mindre på TV, äta sundare, resa etc, etc). Våra liv är som ett potpurri av brutna nyårslöften och resultatet är den svenska folksjukdomen – låg självkänsla.

Och detta tränar vi genom att ha ett s.k Agreement. En överenskommelse mellan dig och dig själv.

Det är det nya i detta Steg – Agreement.

Agreement - ett avtal med mig själv!

LÄTT ATT GÖRA SAKER FÖR ANDRA…

Att ställa upp och göra saker för andra är enkelt – det roar sig dom flesta av oss sig med. För vi vill alla bli omtyckta. Vi vill alla få tillhöra och vara behövda. Vi vill bli bekräftade.

Och vad är bättre då än att vända ut och in på sig själv för att ställa upp för andra?

Men att göra något för mig själv…. Det min vän, det är en helt annan historia.

Så jag gjorde som Luis föreslagit gav mig själv ett ”agreement”. Jag menar, hur svårt kunde det vara? Som ett första ”agreement” valde jag att sitta tyst och stilla i 5 minuter om dagen. Det höll i en vecka sedan kom första missen. Och andra. Och tredje. Jag försökte igen. Och igen. Och igen.

Tills den dagen då jag verkligen förstod övningens sanna mening.  Om jag inte klarade av att hålla ett så enkelt litet löfte till mig själv, vad var mitt ord egentligen värt? Kunde jag lita på mig själv?

Jag blundade och kunde snart se en bild av mig själv som 6-åring. Den slagna, mobbade lilla killen som mist sin syster, sin far och sitt hem. Han låg hopkrupen djupt inom mig. Tilltufsad av verkligheten men fullkomligt misshandlad av – mig.

Jag lovade mig själv att lära mig spela elgitarr. 30 minuter varje dag under två år blev mitt nya ”agreement”. Och 30 minuter varje dag, utan undantag, under två års tid gjorde jag det. Och den lilla killen i mig var inte längre hopkrupen. Han stod upp och var glad. Glad över att vara just min lilla kille. För jag tycker om människor jag kan lita på och tycker således inte om de jag inte kan lita på. Om jag inte kan lita på mig själv – kan jag då tycka om mig själv?

 

Hälsningar


Raymond

Vad är ett Agreement?

AGREEMENT – INSTRUKTIONER

Välj något som du inte redan gör idag men som du skulle vilja göra. Ta något enkelt, något du kan göra oavsett väder, om du reser eller är sjuk. Ditt EGO kommer att försöka hitta minsta lilla ursäkt för att få dig att missa.

Ett bra exempel på ett enkelt och billigt ”agreement” är tandtråd (förutsatt att du inte redan gör det varje dag som sagt).

Bestäm vad du skall göra. Bestäm exakt hur lång tid du ska göra det varje dag (mellan 3-15 min). Bestäm hur länge du vill göra det (minst 6 månader – gärna ett år). Som uppgift i Livsresan gäller 30 dagar (obrutet).

Blunda och föreställ dig själv som liten (tänk på ett fotografi av dig i en känslig ålder) och lova dig själv att göra detta ”agreement” oavsett vad som händer.

Om du missar så gör det inget. Börja bara om från början igen (precis som alla uppgifter i Livsresan). För den dagen du verkligen bestämmer dig för att göra det tillräckligt viktigt att lyckas kommer du att lyckas. Och saker kommer att hända inom dig. Du växer!

Kom ihåg – detta är en överenskommelse mellan dig och dig själv.
Inte för någon annan  – och det är därför det är så lätt att bryta det!

Uppgifter för Steg 3

TRE SAKER SKA VI GÖRA

Du fortsätter med de uppgifter du haft fram till nu och lägger bara till ett Agreement.

Så dina uppgifter i detta Steg 3 är:

  1. Läsa ditt Livsmanus (ändra det gärna nu om du vill)
  2. Ringa din Buddy på tid
  3. Göra ditt agreement varje dag

Be cool

GÖR DET AVSLAPPNAT

Se det som en del i utmaningen att göra dina uppgifter så coolt och avslappnat som möjligt.

Se om du kan göra sakerna utan att din omgivning ens märker att du gör dom.

Utmana dig själv i att göra det utan stresspåslag och pulshöjning.

Bara se vad som händer!

Nästa Steg - gå med här

Om du har fullföljt Steg 2 i Livsresan, har läst informationen här ovan och känner dig redo
är du nu varmt välkommen att ansöka om uppflyttning till Steg 3 i Livsresan.

1484581767

Steg 3 i Livsresan – Läsa Livsmanus, ringa din Buddy på tid & Agreement

Läs ditt Livsmanus precis som i tidigare Steg. Ring din Buddy på tid och gör ditt Agreement. Varje dag i 30 dagar obrutet.