UA-33874152-1 10155337113945878Livsresan – Steg 5 – SANNING | HEDER | DISCIPLIN

Välkommen till Steg 5 & framåt

GRATULERAR TILL ATT HA BESTÄMT DIG – PÅ RIKTIGT!

Om du har gjort fyra steg i Livsresan och kommit såhär långt så vet både du och jag att du menar allvar med ditt beslut att förändra ditt liv. Om det kan jag bara säga två saker;

  1. Grattis
  2. Du kommer att lyckas

Min lärare Luis Cordoba sa en gång “Everybody wants to want to!” Med det menade han att alla vill olika saker med sig själva (och sina liv) men väldigt är beredda att göra det som krävs för att få det.

Du är en av dom som menar allvar. Därför kan jag också börja bjuda mer på mig själv och ta med dig på det som jag hoppas ska bli ditt livs resa. Den stora förändringen i ditt liv.

Jag ser verkligen fram emot kommande period med dig och övriga i gruppen!

Det är inte säkert att min väg är din väg, eller din väg min. Det som är säkert är att det finns en väg för alla!

Min avsikt

MIN RESA

Runt år 2005 påbörjade jag min resa. Den började med en helgkurs i Sorgbearbetning, fortsatte sedan med en 3-dagars workshop med ISA (Institute for Self Actualization) med Luis Cordoba och fortsatte sedan för egen maskin. Men ständigt med nya workshops, föreläsningar och seminarier. Nyligen repeterade jag workshopen med Luis Cordoba – 9 år efter att jag gjort den första gången (jag gjorde samma workshop 11 (!) gånger efter varandra under 3 år). Och den var exakt likadan idag, som då. Samma ord som uttalades. Samma övningar – ja, t om samma skämt. Och det var fantastiskt.

inte bara att få träffa min gamle lärare, inte bara för att jag fick påfyllning – utan även för att jag blev påmind om att hur länge man än hållit på får man aldrig mista ödmjukheten inför att man egentligen inte kan eller vet något – i det stora hela.

Min intention med denna resa är att så gott jag kan, guida dig fram längs den väg jag gick när jag påbörjade denna resa för så många år sedan.

Jag minns givetvis inte varje steg, varje sak jag gjorde men i stora drag vet jag mycket väl hur det gick till. Framförallt därför att jag ständigt återkommer till samma verktyg, samma tänk och samma sanningar. Det är som en evig loop som går runt, runt, runt. Lite djupare, lite enklare och lite roligare för varje gång.

Det tar aldrig slut, det finns inget “slutmål” förutom att må bra och leva ett lyckligt liv. Kanske gör du det redan – men vet bara inte om det? Kanske är du lycklig men missat att se det? Kanske, vem vet

Min avsikt är att hjälpa dig att komma igång, skapa ett momentum, en rörelse så att du sedan kan fortsätta själv. Vad jag ber av dig är egentligen en enda sak – ha tålamod. För ibland kommer det inte att komma några instruktioner på flera veckor – och det finns en poäng med det. Ibland kommer du att känna som att du “går bakåt” och så är det – det ingår liksom. Ibland kommer du att vilja ge upp, kalla mig för idiot och vilja kasta ut allt genom fönstret. Perfekt – för det betyder att du är på helt rätt väg. För känner du inte så någon eller några gånger under resans gång så betyder det att du antagligen inte gör det som krävs.

Låter det konstigt? Well – det är en märklig resa vi ska ge oss ut på. Du och jag – och ett skönt gäng “krigare” till.

Välkommen!

Vad är nytt i detta Steg?

SLOW WALK

Vi kommer att ha 3 saker som ska göras i detta Steg. Ditt Agreement kör du vidare med (men passa gärna på att byta om du vill) och du ringer din buddy i vanlig ordning. Det som är nytt är att vi ska göra det jag kallar för “Slow-walk“.

Slow-walk går ut på följande;

Välj en sträcka du vanligtvis går i din vardag (t ex till bussen/t-banan) och som tar någonstans runt 3-5 min att gå. Din utmaning under kommande 30 dagar är att gå denna strecka (dagligen) fast på dubbla tiden – dvs halva farten. Så om det vanligtvis tar dig 4 minuter att gå till bussen så ska det nu ta 8 minuter. Du behöver inte ta tid eller använda klocka för du kommer att känna vad som är halva farten när du väl gör det.

Du kanske inte har en sträcka som du går varje dag – då får du helt enkelt skapa en.

Är det tvunget att vara exakt samma sträcka varje dag? Nej, det behöver det inte vara – huvudsaken är att den är ungefär lika lång och att du gör den på halvfart.

Är det tvunget att vara exakt samma sträcka varje dag? Nej, det behöver det inte vara – huvudsaken är att den är ungefär lika lång och att du gör den på halvfart.

Det kommer troligen att kännas mycket märkligt att göra det här – både inom dig och inte minst när folk ser dig göra det. Och det är minst lika viktigt att reflektera över som att göra själva övningen. Dels hur det känns i dig och dels om det stör dig att bli sedd när du går i “slow-motion”. Varför känns det på ena eller andra sättet? Du har nu kommit såpass långt i din resa att det är dags att verkligen börja reflektera över hur du känner och tänker. OBS! Utan att döma! Det är grymt viktigt – att inte döma – bara iaktta och reflektera.

 

Det som gäller i detta Steg är alltså;

  • Agreement (samma som vid förra Steget eller välj ett nytt)
  • Ring din buddy på tid
  • Slow walk (ca 6-10 min/dag)

Nästa Steg - gå med här

Om du har fullföljt Steg 4 i Livsresan, har läst informationen här ovan och känner dig redo
är du nu varmt välkommen att ansöka om uppflyttning till Steg 5 i Livsresan.

18096294235_1230171928_b

Steg 5 i Livsresan – Agreement, ringa Buddy på tid samt “Slow-walk”

Från och med detta steg tränas du bl a i tålamod. Ha tålamod.

Här till höger ansöker du om att få gå med i vår slutna grupp på Facebook.