OM RAYMOND

Raymond Ahlgren har under sina snart 12 år som föreläsare och coach inom ledarskap blivit ett ledande namn i sin genre i Sverige.

Grunden till all personlig utveckling, framgång och lycka baseras enligt Raymond på en enda sak – medvetenhet.

Hans arbetssätt härstammar till stor del från ISA (Institute for Self Actualization) och Svenska Institutet för Sorgbearbetning där han erhållit certifiering för handledning.

Raymonds uppdrag består i att hjälpa enskilda personer och/eller grupper att uppnå det som de eftersträvar i sina liv – vare sig det handlar om pengar, relationer, missbruk eller balans.

På ett enkelt och underhållande sätt tydliggör Raymond orsakerna och lösningarna kring denna fråga och förser sin publik med såväl insikter och verktyg som garanterat leder till  konkreta resultat i vardagen.

Bakgrund

Raymond förlorade sin lillasyster och sin far vid 6 års ålder. I egenskap av gudson till Chiles störtade president Salvador Allende tvingades han fly landet med sin lillebror och svenska mor.

Flykten gick via Mexiko där han blev brutalt misshandlad av en sadistisk rektor och senare utsatt för övergrepp under nästan ett års tid.

När han väl kom till Sverige vid 7-års ålder blev han slagen och mobbad p.g.a. sitt utländska påbrå och han hade sin första allvarliga tanke på självmord vid 10-års ålder. När han fyllde 12 år blev han placerad på internatskola och vid 19-års ålder mådde han så dåligt att han skar sig på kroppen med en rostig mattkniv och det var då som missbruket tog fart på allvar.

Efter drygt 20 års alkohol-, cannabis- och tablettmissbruk och ett liv fyllt av arbete, stress och jakt på bekräftelse – sålde han företaget, det stora huset och bilarna för att istället börja jobba på sig själv. Resultatet av det intensiva arbetet med sig själv ledde till att han slutade missbruka, blev kvitt sin stress och oro och blev den pappa som han alltid velat vara.

Han är idag en mycket eftertraktad föreläsare och coach inom ledarskap och personlig utveckling.

Raymond har två gånger fått äran att vara värd för “Sommar” i P1 (2001 samt 2008), blivit porträtterad i dokumentärfilmen “I faderns fotspår” (SvT), skrivit böckerna “Hur många gånger kan man döda en man?” (Forum 2001) och ”Allt börjar med EN!” (Vulkan 2016) samt startat och byggt upp Svenska Innebandy Ligan (SIL) och ”Barbro – Linje Naturell” med Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

”Det blir inte lättare senare. Det blir bara… senare.”

Sommar i P1

Raymond har haft äran att vara värd för ”Sommar i P1” inte mindre än två gånger – 2001 samt 2008.
Lyssna gärna på hans sommartal här nedanför;

Föreläsningar

Exempel på ämnen som tas upp i Raymonds föreläsningar;

Innehållet anpassas alltid efter kundens önskemål och behov.
  • Missbruk
  • Energitjuvar
  • Val (alla har alltid ett val)
  • Förändring
  • Hög standard
  • Det egna ansvaret

Raymond har föreläst för och haft workshops med bl.a:

Carlsberg
Åklagarmyndigheten 
Swedish Trade
Finance Association
Enköping kommun 
PricewaterhouseCoopers
Gävle kommun
Swedish Match
Försäkringskassan
Landskrona kommun
Försvarets Materiellverk
MediaMarkt
Svenska Kyrkan
Malmö Stad
Kooperativa Förbundet
Unilever
Göteborg Energi
Bausch & Lomb

Lidingö kommun
Arbetsförmedlingen 
OK / Q8

Raymond har bl a arbetat och föreläst för: